10 Mart 2009 Salı

SEVGİLİLER GÜNÜ KATLİAMI



Yapım: 2009 ~ ABD, Kanada
Tür: 3 Boyutlu, Gerilim, Korku
Yönetmen: Patrick Lussier
Senaryo: Todd Farmer, Zane Smith
Gösterim Tarihi: 13 Şubat 2009 (Türkiye)


Yapımcı: Jack L. Murray, Michael Paseornek, André Link, John Dunning, John Sacchi
Görüntü Yönetmeni: Brian Pearson
Müzik: Michael Wandmacher
Süre: 1 saat 41 dk

Filmin Konusu:
Tipik bir Amerikan kasabası olan Harmony, çöken maden ocağıyla sarsılır. Beş işçiden sağ kurtulan tek kişiyse Harry Warden’dir. Çok geçmeden anlaşılırki, işçiler çöken maden ocağı nedeniyle değil Harry Warden tarafından katledilmişlerdir.

Fakat Harry Warden da komadadır. Bir yıl sonra aniden uyanan Warden, 22 kişiyi öldürür fakat kendisi de bu sırada öldürülür. Uzun bir müddet sonra, olaydan sağ kurtulan gençlerden Tom Hanniger, geçmişinden kurtulmak istediğini söyleyerek kasabaya gelir. Amacı, maden ocağındaki hissesini satmak ve herşeyi arkasında bırakmaktır. Ama Tom, Harmony’e döner dönmez ardı ardına cinayetler işlenmeye başlar. Ya sapık bir katil Warden’ı taklit etmektedir ya da Warden ölmemiştir…

Film, klasik kanlı gerilimlerin aksine, çok hızlı bir sekilde olay örgüsüne giriyor. Öyle ki, ardı ardına insanlar öldürülmeye başlanınca, ilk anda seyirci şaşırıyor. Çünkü herşey için o kadar erken ki. Karakterler ekrana adımını attığı anda cinayetler başlıyor. Bu sürpriz giriş ilk anda yeni ve değişik birşey izleyeceğimizi düşündürüyor bize ama yanıldığımızı kısa sürede anlıyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder